loader image

Osuđujemo hapšenje kolega iz Autoservisa Macura

Osuđujemo hapšenje kolega iz Autoservisa Macura

Udruženje Autoservisi Srbije najoštrije osuđuje hapšenje kolega iz Autoservisa Macura i način na koji su juče izvršitelji uz asistenciju velikog broja pripadnika MUP-a Republike Srbije ušli u radionicu Autoservisa Macura.

Podsećamo javnost, Autoservis Macura se već neko vreme bori za pravdu, a protiv organizovane grupe koja je sačinila falsifikovani kupoprodajni Ugovor (navodno iz 1957. godine) koji su overili kod notara 2018. godine kao kopiju kopije i upisali se u katastar kao vlasnici dela parcele na kojem se nalazi pomenuti autoservis. Taj Ugovor je posle toga uništen kako se ne bi mogao veštačiti.

Ista grupa ljudi uradila je sličnu stvar na opštini Čukarica. Kopijom kopije falsifikovanog ugovora iz

1957. overenim kod notara upisali su se u katastar kao vlasnici već ekspropriisanog zemljišta koje je

opština uzela za svoje potrebe. I u ovom slučaju ne postoji original Ugovora koji bi se veštačio.

Policija je sprovela obimnu istragu ovog slučaja i podnela krivičnu prijavu na 34 strane, od čega je 25

strana dokaza. Tužilaštvo je ovu krivičnu prijavu odbacilo zbog „nedostatka dokaza“.

Kompletan dokument sa dokazima do kojih je policija došla istragom pogledajte ovde.

Advokatski tim porodice Macura je prikupio nove dokaze za još jednu krivičnu prijavu, ali su izvršitelji juče ušli na parcelu pričinivši time ogromnu materijalnu štetu i na našin koji možete videti na snimcima koje prilažemo. Juče u toku dana privedene su naše kolege jer su se protivili izvršenju. Uhapšeni su Bogoljub Macura, Dušan Macura, Stevan Macura i Dušan Ignjatović.

Rušenje kapije servisa Macura

U večernjim satima izvršitelji su ušli u radionicu za automehaniku, a ispred nje je sada privatno obezbeđenje porodice Lojović. Već danas su na parcelu došli kamionom kojim su dovezli betonske blokove bez naloga i dozvole.

„Najoštrije osuđujemo način izvršenja sudske odluke o iseljenju i bićemo uz naše kolege u borbi za pravdu. Hapšenje, ulazak uz asistenciju ogromnog broja policajaca, a bez naloga, uz prisustvo privatnog obezbeđenja i momaka u crnom, uništavanje privatne imovine, brzina kojom se sve ovo dogodilo, zatekli su nas. Nećemo odustati od ove borbe ne samo zbog našeg člana, već zbog svakog građanina Srbije koji se našao ili bi mogao da se nađe u situaciji da mu se falsifikatima falsifikata kupoprodajnih ugovora otima imovina“, izjavila je Aleksandra Đurišić iz Udruženja servisera.

Jedan od najstarijih članova Udruženja Autoservisi Srbije, Vid Ninić, ovako komentariše jučerašnje događaje:

„Ne postoji ni jedan kolega kome juče nije želudac goreo. Bili smo nemoćni pred građevimskom mafijom kojoj je asistirala država i koja je pohapsila naše kolege. Danas se i moj servis zove „MACURA“. Tužan sam, razočaran i u neverici! Kolega Stevan Macura i ja smo sličnih godina, teško je posle 40 godina poštenog rada prisustvovati scenama od juče. Najoštrije osuđujem hapšenje kolega“, rekao je Ninić.

Poštovane kolege, hvala na podršci, nastavljamo dalje. Bićemo uz kolegu do pobede!