loader image

Uspešan prvi zajednički sajamski nastup za UASS i Prijatelje Udruženja

Uspešan prvi zajednički sajamski nastup za UASS i Prijatelje Udruženja

Po prvi put od kada je osnovano, Udruženje Auto Servisi Srbije (UASS) se predstavilo auto serviserima, proizvođačima automobila, opreme, alata, delova i široj javnosti na sajmu automobila ECO BG Car Show koji se održao od 12. do 15. maja 2022. godine u Beogradu.

Mirjana Bikić i Vanja Borić predstavnice Orbico-a sa Aleksandrom iz UASS-a

Posetioci Beogradskog sajma su imali priliku da se informišu o radu, misiji i ciljevima zbog kojih je Udruženje osnovano, a na zajedničkom štandu publici su se predstavili i Prijatelji Udruženja. Serviseri su sa menadžerkama Udruženja Sanjom Petrović i Aleksandrom Đurišić razgovarali o razlozima zbog kojih je Udruženje osnovano, prednostima udruživanja, te pogodnostima koje obezbeđuje članstvo u jakom strukovnom udruženju.

Sajam je posetio veliki broj servisera, a osim što su se interesovali o članstvu u Udruženju, zanimale su ih i organizovane prezentacije na štandu.

Akcenat ovogodišnjeg sajma je bio na ekološki naprednim pogonskim rešenjima, automobilima na električni pogon i hibridima, ali su predstavljeni i novi modeli sa konvencionalnim pogonima, ekološki unapređeni i kreirani prema najvišim ekološkim standardima.

U skladu sa ovogodišnjim prefiksom Sajma ECO, Orbico Lubricants predstavio je Shell Helix motorna ulja sa posebnim akcentom na Shell Helix Ultra 0W liniji ulja koja mogu poboljšati ekonomičnost potrošnje goriva do 3% u odnosu na industrijski standard za motorno ulje. Veća ekonomičnost goriva za rezultat ima nižu emisiju CO2 po km. Uz Shell Hellix Ultra 0W ulja vozite pametnije, bolje i čuvate životnu sredinu!

Akcijske cene Marinković Hofmann

Firma MARINKOVIĆ HOFMANN DOO tradicionalno nastupa na Sajmu automobila, a ove godine predstavili su se na štandu od 400m² koji je izazvao ogromno interesovanje servisera, ali i ostalih posetilaca Sajma. Na štandu UASS-a predstavili su klima stanicu ECOTECHNICS koja je na akciji samo za članove UASS-a.

„Svaki sajam je novo iskustvo i donese nova poznanstva. Izuzetno cenimo mogućnost da razgovaramo sa serviserima o njihovim potrebama, na osnovu kojih pravimo planove. U toku trajanja sajma važili su posebni popusti za nabavku nove servisne opreme, a specijalne akcijske cene važe do 15. juna 2022. godine. Preko 50 uređaja iz naše ponude možete nabaviti po posebnim cenama“, kaže Dragan Simović iz firme Marinković Hofmann.

Na štandu UASS-a posebnu pažnju su privukli NeoTools alati. Sve vreme trajanja sajma serviseri su imali priliku da razgovaraju sa Milanom Ružićem i Mićom Stefanovićem iz NeoTools-a koji su prezentovali asortiman, ali i posebne pogodnosti koje ova firma nudi članovima UASS-a.

Mića Stefanović prezentuje NeoTools alate

„Pre svega, u ime kompanije POLJOBIT kao našeg uvoznika i nas kao predstavnika NEO Moto brenda, želim da se zahvalim na pozivu i mogućnosti da se kao partneri Udruženja zajedno sa vama predstavimo posetiocima upravo održanog sajma automobila u Beogradu. Potrudili smo se da na jedan vrlo atraktivan način svim posetiocima pružimo priliku da se i lično uvere u funkcionalnost i kvalitet NEO Moto alata i opreme. Drago mi je da je NEO Moto asortiman koji je bio izložen na sajmu uspeo da privuče tako veliki broj posetilaca na sam štand i da smo mogli da doprinesemo promovisanju značaja i ideja samog Udruženja. Bilo nam je veliko zadovoljstvo i čast da smo mogli i lično da upoznamo veliki broj članova samog Udruženja i da čujemo njihove pozitivne utiske o članstvu u Udruženju i podršci koju imaju od Udruženja. Posebno nam je bilo drago da od vaših članova čujemo o njihovom zadovoljstvu pri korišćenju NEO Moto alata i opreme u svakodnevno radu. Naši utisci su vrlo pozitivni i mislimo da Udruženje zajedno sa drugim partnerima i svim svojim članovima ima jako dobru i pozitivnu sinergiju“, istakao je Mića Stefanović.

Rasto Pajić prezentuje program AutoTek

Mnogi serviseri došli su na Sajam samo kako bi isprobali AutoTek, prema mnogim serviserima najbolje softversko rešenje za vođenje servisa. Rastko Pajić, jedan od autora programa, zahvalio se UASS-u na prilici da na našem štandu promoviše program i njegove funkcionalnosti.

„Hvala Vam na gostoprimstvu i mestu koje ste nam ustupili za promociju. Prijatna atmosfera na vašem štandu je privukla veliki broj posetilaca. Zaista svaka čast na energiji da detaljno pojasnite čime se bavite i koje su pogodnosti članstva. Svaka čast i na posvećenosti parnerima gde je sa puno pažnje, uz stručno izlaganje, ukazano na proizvode i pogodnosti. Udruživanje i partnerstvo je rezultovalo uzajamnoj promociji i razmeni korisnih informacija o serviserima, problemima i rešenjima. Stvorili smo zajedno nove ideje i uspostavili nove kontakte. Podigli smo nivo vidljivosti i olakšali dalje delovanje u saradnji koja je pored strogo poslovne forme, dobila i prijateljsku notu”, istakao je Rastko Pajić.

Snežana Nikolić iz Vamal Grupe

Još jednom želim da se zahvalim i da pohvalim rad koleginica koje su svojim trudom doprinele afirmativnoj promociji na prvom učešću, podjednako udruženja i partnera. Želim vam puno uspeha u daljem radu i radujem se saradnji na obostrano zadovoljstvo,“ istakao je Rastko Pajić.

Na štandu Udruženja zaposleni iz Vamal Grupe prezentovali su akumulatore i baterije. Posebno su promovisani brendovi Vamal Grupe VP Power i Scorpion namenjeni automobilima sa standardnom opremom, a za zahtevnija vozila i jaču opremu VP Maximus, prvi premium brend na našim prostorima, ujedno i zaštitni znak firme Vamal Grupa i simbol dugogodišnjeg rada.

Vamal Grupa je glavni uvoznik za ruske akumulatore fabrike Akom.

Lindstrom zaštitna oprema na štandu UASS-a

Finska kompanija Lindstrom se već bezmalo dva veka trudi da pronađe najbolja rešenja kada su u pitanju radna odela i uniforme, bez obzira na sve specifične zahteve njihovih klijenata. Osim što se u Lindstrom odelima zaposleni osećaju dobro i rade efikasnije, poslodavcima ovakav vid saradnje štedi vreme i novac i omogućava im da se na miru fokusiraju samo na svoju osnovnu delatnost. Lutka odevena u Lindstrom zaštitnu opremu postala je maskota UASS štanda. Posetioci su sjajno reagovali na ovog sajamskog „manekena“, a osim što ih je zanimala sama zaštitna oprema za rad, vlasnici servisa interesovali su se i o uslovima iznajmljivanja opreme i načina saradnje sa firmom Lindstrom po pitanju ove usluge.

Bilstein group je na štandu UASS-a promovisao ECAP školski centar. ECAP centar je namenjen za obuku auto servisera, a u centru je moguće pohađati više od 20 obuka koje pokrivaju kompletnu arhitekturu savremenih vozila. Predstavnici Bilstein grupe razgovarali su sa serviserima o obukama koje nude, ali i o idejama za uvođenje novih programa i obuka.

Đorđe Milojković iz kompanije Febi – Bilstein Group sa predstavnicama UASS-a

Još jedna svetski poznata kompanija predstavila se publici beogradskog Sajma automobila. To je SKF koji nam dolazi iz Švedske. Iz ove kompanije istakli su da su zahvaljujući širokom asortimanu proizvoda i usluga i stalnoj težnji da budu lideri u inovacijama, postali pouzdan partner vrhunskih distributera rezervnih delova. Već nekoliko decenija SKF je dobavljač originalnih delova za prvu ugradnju mnogim svetskim renomiranim proizvođačima trkačkih automobila.

Sanja Petrović iz UASS-a prezentuje asortiman SKF

„ Drago nam je što smo bili u prilici da sa serviserima razgovaramo o našem asotrimanu i iz prve ruke čujemo iskustva. Mišljenje onih koji najviše barataju delovima puno nam znače, a ovo je bila zaista jedinstvana prilika da podelimo važne informacije i saslušamo praktične ideje i savete. Kroz snažnu mrežu od preko 10 000 distributera i trgovaca na tržištu delova za naknadnu ugradnju, rezervni delovi za automobile, kamione i vozila na dva točka stižu do radionica širom sveta“, sa ponosom kažu u SKF-u.

Udruženje Auto Servisi Srbije zahvaljuje se svim Prijateljima Udruženja, čija je podrška omogućila da se Udruženje po prvi put predstavi na ovoj značajnoj manifestaciji.

„Ovaj prvi zajednički nastup za nas je bio zaista vatreno krštenje, srećni smo što smo ovo iskustvo podelili sa našim Prijateljiima. Njihova pomoć i prisustvo na štandu ulili su nam dodatno samopouzdanje i snagu. Bez podrške Prijatelja Udruženja teško da bismo uopšte uzeli učešće na ovom sajmu. Svima im puno hvala što su prepoznali vrednosti za koje se UASS zalaže i podržali nas na putu ostvarenja tih ciljeva. Ono što je najvažnije, sinergija je urodila plodom, naš štand je posetilo mnogo servisera i svi su imali priliku kako da čuju o idejama koje su nas okupile u Udruženje, tako i da se informišu o pogodnostima koje Prijatelji nude našim članovima. Ovaj pristup doneo je rezultate i ponosni smo što posle prvog sajma imamo i nove članove koji su se pridružili našoj borbi. Hvala i svim našim članovima koji su nam posetili kako bi nas i oni podržali! Što je najvažnije, rodile su se nove ideje i sa nestrpljenjem očekujemo sledeći Sajam automobila i zajedničku prezentaciju“, istakla je Aleksandra Đurišić iz UASS-a.