loader image

Održana druga Majstorska konvencija u Nišu

Održana druga Majstorska konvencija u Nišu

Niš, 27. april 2024. – Druga Majstorska konvencija u Nišu okupila je preko 120 servisera vozila, Prijatelja Udruženja @autoservisisrbije i predstavnike stručne i šire javnosti. Skup ne samo da je okupio kolege s juga, već iz cele naše zemlje, ali i S.Makedonije, BiH i Rusije.
Posebnu zahvalnost dugujemo Prijateljima Udruženja
@autotek.rs
@eneos.balkan
@obd2_srbija
@hofmann_srbija
@turboideal_doo
@ecapcenter
za izvanredne prezentacije i kompletan doprinos realizaciji događaja.

Konvenciju je otvorila Aleksandra Đurišić, menadžerka UAS-a, prezentacijom o načinu sticanja sertifikata B. Osim upoznavanja sa regulativom i procedurama sticanja Sertifikata, u ovom delu konvencije bilo je reči o značaju sertifikacije u borbi protiv nelojalne konkurencije.

“Znamo da u ovom momentu postoje poteškoće sa sticanjem Sertifikata B i malim brojem centara gde se može steći obuka. Ipak, ovo dugoročno vidimo kao potencijal za uređenje struke. Sertifikacija servisa je nešto što će morati da se dogodi u jednom momentu kako bi se naša branša uredila, i to je jedini put za borbu protiv nelojalne konkurencije”, rekla je Đurišić.

Branko Kovač iz kompanije Regos prisutnima je prezentovao opcije softvera Autotek koje omogućavaju ponudu delova za veliki i mali servis uz precizne normative za vršenje radova.

Kompanija OBD2 predstavila je novu uslugu namenjenu serviserima vozila – ADAS S.E.T. – Remote Online Programming. Ova usluga omogućava online programiranje “na daljinu”, što skraćuje vremme za rešavanje problema, bez voženja konkretnog automobila u servis.

Brendiranje servisa bila je tema prezentacije kompanije Technolub, koja za kupce proizvoda brenda ENEOS nudi posebne pogodnosti i obeležavanje autoservisa u skaldu sa visokim standardima kompanije.

O izazovima remonta elektronskih aktuatora i izduvnih kolektora turbokompresora govorili su predstavnici kompanije Turbo Ideal.

Poslednji blok prezentacija bio je posvećen dijagnostičkim pitanjima. Dragan Simović iz kompanije Marinković Hofmann prezentaciju je posvetio problemu dijagnostike vozila sa SGW (Security Gateway) zaštitom, a Jakov Peković iz ECAP školskog centra za kraj je održao zanimljivo predavanje o dijagnostici problema na sistemima vozila korišćenjem parametara.

Naredni skup planiran je za jun 2024. godine u Kruševcu.