loader image

Susreti učenika auto-servisera Jugoistočne Evrope u Kragujevcu

Srednja stručna škola Kragujevac

Susreti učenika auto-servisera Jugoistočne Evrope u Kragujevcu

Kragujevac, 19. oktobar 2022. – Kragujevačka Srednja stručna škola i Nikom auto su od 19 – 21. oktobra 2022. domaćini tradicionalnih IV susreta učenika auto-servisera Jugoistočne Evrope. Svoju snagu i znanje odmeriće đaci iz šest zemalja bivše Jugoslavije. Prvi susreti učenika auto-servisera su bili organizovani u Sarajevu, drugi i treći u Podgorici i Ljubljani, a ovo je prvi put da se ova značajna međunarodna manifestacija održava u Srbiji.

Siniša Kojić, direktor škole

„Bilo je planirano da se susreti održe u martu 2022. povodom obeležavanja Dana Srednje stručne škole u Kragujevcu, ali su usled nepovoljne epidemiološke situacije otkazani. Ove godine će se susreti odigrati u vreme Oktobarskih svečanosti, a svi zajedno prisustvovaćemo Velikom školskom času u Šumaricama. Drago mi je da nastavljamo da negujemo duh prijateljstva, i želim da se zahvalim svima koji su pomogli da se ovi susreti dese,“ istakao je Siniša Kojić, direktor Srednje stručne škole u Kragujevcu.

Udruženje Auto servisi Srbije pridružilo se organizacionom odboru susreta, a iz Udruženja najavljuju da će i ubuduće podržavati ovo i slična takmičenja.

Aleksandra Đurišić, menadžerka UASS

„Rado smo se odazvali pozivu da podržimo ogranizaciju ovog takmičenja. Jedan od osnovnih problema sa kojim se susreće naša branša je nedostatak kvalifikovanih kadrova i sve manje interesovanje dece za bavljenjem zanatima. Smatramo obavezom da kao jedino Udruženje servisera podržimo školski sistem u oblasti servisiranja vozila i da svi zajedno pokušamo da vratimo zanat u ruke dece. Veliko hvala firmama koje su se odazvale i pomogle nam da se ovo takmičenje održi: Nikom Autu, kompanijama Marinković Hofmann, Febi Bilstein, OBD2 dijagnostika, Don Don i SKF. Želja nam je da u budućnosti zajedno radimo na unapređenju trenažnog procesa auto-servisera i budemo partneri u realizaciji što kvalitetnije praktične nastave,“ rekla je povodom Susreta Aleksandra Đurišić, menadžerka Udruženja Auto servisi Srbije.

Za 21. oktobar je zakazana dodela priznanja i poklona najboljim ekipama koje su obezbedili partneri Susreta.