loader image

Skup servisera u Svilajncu

Skup servisera u Svilajncu

11. oktobar 2022., Svilajnac – U subotu 8. 10. 2022. godine u Svilajncu je održan skup servisera, članova Udruženja Auto servisi Srbije. Skupu je prisustvovalo stotinak servisera iz cele zemlje, a osim druženja, okupljanje je imalo i edukativan karakter.

Druženje je otvorila Aleksandra Đurišić, menadžerka Udruženja, koja je istakla da je važno da se serviseri okupljaju i razmenjuju svoja iskustva. Posle uvodne reči usledila je prezentacija o DPF filterima. Prezentaciju je održao Jakov Peković iz ECAP-a.

Serviseri su istakli da im svako predavanje puno znači i da nemaju često priliku da prisustvuju ovakvoj vrsti događaja. Iz tog razloga Udruženje će u budućnosti organizovati više druženja edukativnog karaktera, kako za sve članove, tako i po regijama, kako bi što više njih bilo u prilici da učestvuje u diskusijama.

Posle prezentacije, po prvi put su dodeljena priznanja serviserima i to u nekoliko kategorija. Osim priznanja, članovi su dobili i vredne poklone koje su obezbedili Prijatelji Udruženja.

Marinković Hofmann nagradio najstarije majstore i servise sa najdužom tradicijom u UASS-u

Porodica Šimandli servisira vozila već 100 godina!

Priznanje „NAJSTARIJI MAJSTOR“ je dodeljeno dvojici kolega i to Radoslavu Simoviću (RS Autocentar Rade iz Zemuna) i Slobodanu Laćarcu (AC Laćarac Bačka Palanka), koji na pragu osme decenije života i dalje ne odustaju od svojih radionica. Nagrade za istrajnost i ljubav prema zanatu uručio im je Dragan Simović, predstavnik kompanije Marinković Hofmann. Serviseri su od firme Marinković Hofmann dobili set od 3 uređaja firme JALTEST koji se svakodnevno koriste u servisima (digitalni multimetar, laserski merač temperature i reflektometar).

„U ime kompanije Marinković Hofmann želim da čestitam Radoslavu i Slobodanu, lepo je videti da ih ljubav prema radionici i mehanici ne napušta iako su zaslužili da se odmore,“ istakao je Simović.

Priznanje „SERVIS SA NAJDUŽOM TRADICIJOM“dobila su dva auto servisa, „Auto servis Šimandli“ iz Beograda i „Turbo centar Nastasijević“ iz Kruševca. U ime nagrađenih servisa nagrade su primili Miodrag Šimandli i Dušan Nastasijević. I za ove servisere nagradu je obezbedila kompanija Marinković Hofmann. Dragan Simović iz ove kompanije čestitao je nagrađenima i poželeo im da još dugo održavaju porodičnu tradiciju servisiranja vozila.

Kolega godine: Ivan Dražić

Kolega godine Ivan Dražić

Priznanje „KOLEGA GODINE“ na osnovu glasova članova dodeljeno je kolegi Ivanu   Dražiću i servisu „Auto Hospital“ iz Bogatića. Ivan Dražić je zavredio ovo priznanje   svojim nesebičnim pomaganjem i savetima za servisere. Kompanije Turbo ideal i   Poljobit nagradile su kolegu Dražića vrednim poklonima – vaučerom u vrednosti od   24000 dinara za reparaciju turbo kompresora u servisu „Motorkov“ i set gedora Neo   Tools – Neovlašćeni serviser. 

  U ime kompanije Turbo ideal i servisa Motorkov nagradu je uručila Jovana Vukas,       šefica magacinskog sektora u kompaniji. Danijela Barać, menadžerka ljudskih   resursa u Turbo idealu čestitala je Dražiću na priznanju koje je dobio od svojih kolega   i kratko predstavila delatnost kompanije iz koje dolazi.

„Servis turbokompresora Motorkov posluje još od davne 1980 godine. Bavimo se poslovima iz domena motora sa unutrašnjim sagorevanjem, prevashodno dijagnostikovanjem, popravkom i zamenom turbokompresora, za sve vrste vozila. Početkom 2013. počinje sa radom naša kompanija Turbo Ideal DOO, zbog potreba tržišta za delovima turbokompresora.

Zajedno sa Motorkov turbo servisom, kompanija sarađuje sa desetinama servisa koji se bave remontom turbokompresora u svim zemljama Jugoistočne Evrope.

Danijela Barać, Turbo ideal

Od 2018. Turbo Ideal svoje poslovanje proširuje i na teritoriju Slovenije.

Turbo Ideal i servis turbina Motorkov svojim saradnicim nude kompletnu profesionalnu tehničku podršku. Zahvaljujemo se Udruženju Auto servisa Srbije što su nas prepoznali i odabrali da zajedno sa vama, našim kolegama, vratimo zanat tamo gde pripada, u ruke mlađih generacija,“ istakla je Barać prilikom uručenja.

Iz kompanije Poljobit poručili su da im je drago da će alat završiti u rukama majstora koji je proglašen za kolegu godine.

„Bez alata nema ni zanata, a nema zanata ni bez prenošenja znanja i kolegijalnosti. Ovo priznanje je utoliko veće jer su ga Ivanu dodelile kolege serviseri. Grupa Topex, Poljobit i Neo Tools će uvek biti na strani pravih vrednosti i dobrih majstora,“ rekao je Mića Stefanović povodom ovog priznanja.

Vamal Grupa uručila poklone najmlađim majstorima

Priznanje „NAJMLAĐI MAJSTOR“ dobila su dva sedamnaestogodišnjaka, Luka Todorović (Lav auto, Beograd) i Milan Tadić (Reno Sale, Jagodina). Nagradu je uručio Predrag Šundović iz Vamal Grupe uz želju momcima da izrastu u vrhunske majstore svog zanata. Oni su na poklon dobili dijagnostičke uređaje za ispitivanje baterija renomiranog svetskog proizvodjača DHC koje uvozi Vamal Grupa, kao i radni duks i pantalone.

Nina Svilarić sa menadžerkom UASS-a

Prijatelji Udruženja iz kompanije Febi Bilstein i ECAP centra poklonili su radna odela   majstorima, a specijalnu nagradu dobila je Nina Svilarić iz Auto servisa Đole Šljukić,   jedna od retkih dama mehaničarki.

 Nikola Grbović iz Febi Bilstein-a pozdravio je Ninu i poručio da je ona dobar primer   da   treba slediti svoje snove i da mehanika nije samo muški posao, posebno danas   kada se   proizvode sve sofisticiranija vozila. Poželeo je Nini dugu i uspešnu karijeru  i   izrazio nadu   da njen primer neće ostati usamljen, te da će se i devojčice u   budućnosti sve češće   odlučivati za bavljenje mehanikom i dijagnostikom.

   Autel dijagnostički uređaji za servisere

Na druženju su uručene nagrade koje su članovi Udruženja dobili putem instagram strane UASS-a, a darodavci su bili OBD2 dijagnostika i Autel. Specijalne Autel uređaje za dijagnostiku električnih instalacija su dobili „Top auto“ – Leskovac, „Car servis Panić“ – Svilajnac i „Auto servis Mohači“ – Kikinda.

Kompanija OBD2 posluje pod sloganom „Dijagnostika za sve“, jer su generalni zastupnici mnogih svetskih brendova dijagnostičkih uređaja. Nagrađenima se iz ove kompanije obratio Vladimir Kapor, direktor.

Vladimir Kapor iz OBD2

„Čestitam dobitnicima i želim im da ih Autel dijagnostički uređaj dugo i lepo služi. Ostali članovi Udruženja mogu od nas očekivati brojne pogodnosti, ne samo što se tiče kupovine uređaja. Želimo da zajedno sa vama podignemo umeće auto dijagnostike na viši novo kroz treninge i edukacije“, naglasio je Kapor.

Tri meseca besplatnog AutoTek-a

Rastko Pajić, serviserima dobro poznato lice iz firme Regos i jedan od autora programa AutoTek obradovao je prisutne servisere koji još uvek nisu korisnici najkompleksnijeg programa za vođenje servisa. Regos je poklonio 3 meseca besplatnog korišćenja programa AutoTek zainteresovanim serviserima, a iz kompanije su najavili još sličnih akcija u budućnosti.

Posle uručenja priznanja i nagradne igre, serviseri su nastavili druženje uz svečani ručak. Na kraju su istakli da se na ovakvim skupovima gde se okupljaju kolege iz cele zemlje najbolje vidi i oseća snaga Udruženja, i da je potrebno u budućnosti organizovati slične događaje kako bismo što više ojačali međusobne veze, ali i razmenili iskustva i usvojili nova znanja.