loader image

SKF: Uručen vredan poklon Malom serviseru

31. avgust 2022. – Švedska kompanija SKF podržala je kampanju promocije majstorskog zanata koju je ovog proleća Udruženje Auto servisi Srbije pokrenulo u saradnji sa Zajednicom mašinskih škola i Nikolom Jovanovićem, maturantom iz Obrenovca. Kompanija SKF pridružila se naporima našeg Udruženja da motiviše đake da upisuju mašinske i tehničke škole. Čedomir Jakovljević, predstavnik SKF-a, posetio je Udruženje i ambasadoru naše kampanje Nikoli Jovanoviću uručio vredan poklon, SKF set za zupčenje!

Kompanija SKF još od 1907. pomaže svetu da se okreće. SKF ćete pronaći u skoro svemu što se rotira, i ne samo tu! Zahvaljujući širokom asortimanu proizvoda i usluga i stalnoj težnji da bude lider u inovacijama, kompanija je postala pouzdan partner vrhunskih distributera rezervnih delova. Već nekoliko decenija SKF je dobavljač originalnih delova za prvu ugradnju mnogim svetskim renomiranim proizvođačima trkačkih automobila.

U UASS-u ističu da su ponosni što je kompanija takvog renomea prepoznala problem nedostatka kvalifikovanih zanatlija kao gorući u serviserskoj branši.

„Zahvalni smo svima koji su podržali naš apel maturantima da upisuju srednje stručne škole. Svest o ovom pitanju ujedinila je stručnu zajednicu i kompanije povezane sa našom branšom. Predstoji nam puno truda da bismo vratili veru u zanat i decu u mašinske i tehničke škole, pa i u tom kontekstu mnogo znači kada vas na samom startu podrži tako veliko svetsko ime u auto industriji kao što je SKF“, istakla je Aleksandra Đurišić, menadžerka UASS-a.

Nikola Jovanović, javnosti poznatiji kao Mali servser, zahvalio se Jakovljeviću i SKF-u na lepom i korisnom poklonu.

„Hvala Čedi i SKF-u, ovo je moj prvi alat za zupčenje! Jedva čekam da počnem da ga koristim u radionici. U narednom periodu biće više mehanike na mom YouTube kanalu, a ovaj vredan poklon će mi puno pomoći u širenju moje ljubavi prema zanatu i pokušajima da motivišem vršnjake da zavole majstorisanje“, poručuje Mali serviser.