loader image

Održani IV susreti učenika automehaničara Jugoistočne Evrope

Održani IV susreti učenika automehaničara Jugoistočne Evrope

Kragujevac, 22. oktobar 2022. – Kragujevačka Srednja stručna škola i Nikom auto su od 19 – 21. oktobra 2022. bili domaćini tradicionalnih IV susreta učenika auto-servisera Jugoistočne Evrope. Svoju snagu i znanje odmerili su đaci iz Sarajeva, Podgorice, Ljubljane, Skoplja, Subotice i grada domaćina, Kragujevca. Pobedu na ovom revijalnom takmičenju odneli su domaćini, a poklone su đacima uručili Siniša Kojić, direktor Srednje stručne škole u Kragujevcu i Aleksandra Đurišić, menadžerka UASS-a.

Učenici su se takmičili u dve discipline, u zameni kočnica i dijagnostikovanju kvara na vozilu. Iako je takmičenje bilo revijalnog karaktera, svi učesnici su pokazali izuzetnu veštinu, znanje, preciznost i predanost, pa su na kraju detalji odlučivali o pobednicima.

Direktor škole Siniša Kojić čestitao je učenicima na znanju i veštini i poručio da su svi oni pobednici. On je izrazio posebno zadovoljstvo što se susreti đaka održavaju u vreme Oktobarskih svečanosti kada se Kragujevac seća svojih velikih žrtava u Drugom svetskom ratu.

„Hvala vam što ste danas u Kragujevcu. Ovo takmičenje je revijalno, ali svi ste pokazali izuzetno znanje i već vidim da ćete postati odlični majstori. Želim vam da nastavite da negujete zanat, danas ste svi pobednici! Zahvaljujem se kompaniji Nikom Auto koja je podržala organizaciju ove značajne manifestacije, kao i Udruženju Auto servisi Srbije i njihovim prijateljima koji su pomogli u realizaciji,“ istakao je Kojić.

Na svečanosti povodom dodele priznanja prisutnima se obratila Aleksandra Đurišić, koja je i uručila poklone učenicima.

„Naša struka se suočava sa nedostatkom kvalifikovanog kadra i zaista je lepo videti danas toliko budućih majstora iz cele bivše zemlje na jednom mestu. Udruženje Auto servisi Srbije će uvek biti tu, ne samo da podrži takmičenja, već da doprinese boljem trenažnom procesu, a da izučavanje ovog zanata ide u korak sa razvojem auto industrije. Želim da se zahvalim Prijateljima Udruženja koji su se odazvali našem pozivu da podrže skup i koji su obezbedili pokone za đake. Sa nama su danas kompanije Febi Bilstein i ECAP centar, Marinković-Hofmann, SKF, OBD2 dijagnostika i Don Don – Žitoprodukt Kragujevac,“ izjavila je Đurišić.

Serviseri su najavili da će rado podržati sva buduća takmičenja đaka, te da će raditi na popularizaciji branše i poboljšanju uslova za obuku budućih majstora, kako bi se deca vratila u mašinske i tehničke škole i dobila što kvalitetniju obuku.