loader image

Održan skup servisera Rasinskog okruga (VIDEO)

Održan skup servisera Rasinskog okruga (VIDEO)

Kruševac, 23.11.2022.- U Kruševcu je održan sastanak servisera Rasinskog okruga. Sastanku je prisustvovalo 40ak servisera iz 30 autoservisa. Okupljenim serviserima najpre se obratila Aleksandra Đurišić iz Udruženja Autoservisi Srbije (UASS). Ona je istakla značaj udruživanja, a posebno onih koji se bave kompleksnim i odgovornim delatostima u koje spada i servisiranje vozila. Majstorima su prezentovani ciljevi i način rada UASS-a kao i dosadašnji rezultati rada ovog strukovnog Udruženja. Prisutni serviseri imali su još iste večeri priliku da postanu članovi

UASS-a, a predstavnici Udruženja sutradan su posetili nekoliko servisa u ovom okrugu.

Autor: Rastko Pajić-AutoTek
NeoTools alat

Potom je usledila prezentacija o dualnom obrazovanju, a serviserima se obratila Danijela Lazarević, Stručni savetnik za edukaciju Regionalne privredne komore Rasinskog upravnog okruga. Ona je serviserima govorila o potencijalima i izazovima primene Zakona o dualnom obrazovanju. Puno servisera uključilo se u diskusiju, a tom prilikom izneli su i svoje viđenje poteškoća sa primenom pomenutog Zakona. Ponovili smo predloge za izmene Zakona koje smo ranije ove godine uputili Privrednoj komori Srbije, a koji treba da doprinesu većem učešću autoservisa u dualnom obrazovanju.

Posle kraće pauze kolegama se obratio Rastko Pajić, jedan od autora programa AutoTek. Neki serviseri su po prvi put imali priliku da se upoznaju sa ovim programom, a dosta kolega – postojećih korisnika dalo je konstruktivne predloge kako bi softver mogao da se unapredi.

Prijatelji Udruženja iz kompanije NeoTools – Poljobit su nakon svih prezentacija sa prisutnim serviserima razgovarali o alatima NeoTools i popustima koji važe za članove.

Događaj su podržali prijatelji UASS-a, koji su za učesnike obezbedili poklone.

AutoTek, OBD2, ENEOS, SKF, NeoTools – Poljobit, Febi Bilstein, Marinković Hofmann, Lindstrom, Vamal Grupa i Motorkov Turbo servis.

Udruženje duguje veliku zahvalnost kolegi Goranu Majdevcu – MadAuto Kruševac za ogroman trud i vreme koje je uložio da se organizuje ovaj događaj.

Niže se nalazi izveštaj sa ovog događaja koji je pratila RTK Kruševac.