loader image

Neo Tools i Poljobit podržali kampanju promocije upisa u tehničke i mašinske škole

Poljobit, uvoznik alata NEO TOOLS, podržao je kampanju koju vodi Udruženje Auto servisi Srbije (UASS) u saradnji sa Zajednicom mašinskih škola (ZMŠ) i Nikolom Jovanovićem, malim serviserom.

Podsećamo, kampanja promocije serviserskog poziva se sprovodi na teritoriji Srbije, a u sklopu ove akcije posterima sa likom Nikole Jovanovića i porukama UASS-a i ZMŠ-a maturantima obeleženo je preko 250 osnovnih škola širom Srbije. Cilj kampanje je približiti osnovcima serviserski zanat, ponuditi im plaćenu praksu i besplatne obuke u servisima članovima UASS-a, ali i istaći prednosti i nedostatke novog Zakona o dualnom obrazovanju.

Prema nekim procenama Srbiji nedostaje 30 000 kvalifikovanih zanatlija, a interesovanje za zanate je sve manje među školarcima. Želja UASS-a je da motiviše đake da upisuju mašinske i tehničke škole sa jedne strane, ali i da se utiče na predrasude koje postoje o majstorskom pozivu i koje su doprinele smanjenom interesovanju đaka za zanate.

Neo alati

Kompanija Poljobit, predstavnik i distributer profesionalnih i kućnih alata Neo Tools, prepoznala je značaj nedostatka kvalifikovanih zanatlija i vrednim poklonom podržala ambasadora kampanje, Nikolu Jovanovića. Nikola je maturant iz Obrenovca koji ove godine upisuje Tehničku školu, a široj javnosti je postao poznat pre nekoliko godina kao najmlađi serviser Srbije. Nikola danas ima svoj YouTube kanal na kojem sa vršnjacima deli tajne zanata, a želja mu je da jednog dana i sam postane vlasnik auto servisa.

Mića Stefanović je u ime Neo Tools-a i kompanije Poljobit uručio Nikoli Jovanoviću alat, opremu i radnu odeću kao podršku njegovom angažovanju na ovom društveno odgovornom projektu Udruženja i promociji mašinskih i tehničkih škola.

„Nikola svojim primerom motiviše svoje vršnjake da zavole zanimanja koja imaju sigurnu budućnost i bez kojih je nemoguće zamisliti razvoj i napredak bilo kog društva u celini.

Verujem da će uživati u radu sa NEO alatom i opremom koju odlikuje visok nivo kvaliteta i izuzetna funkcionalnost i da će tako kod svojih vršnjaka još više pojačati želju da mu se pridruže u upisu ovih izuzetnih škola.

Želimo mu puno sreće i da svoja praktična znanja učvrsti i teorijskom podlogom kroz svoje dalje školovanje i obuku zajedno sa svojim vršnjacima“, rekao je Stefanović prilikom uručenja poklona.